Na jaren in vast dienstverband voor diverse bedrijven te hebben gewerkt heb ik per oktober 2013 de stap genomen om als zelfstandig ontwikkelaar verder te gaan onder de naam EmDev, wat staat voor Embedded Development. De schrijfwijze met twee hoofdletters is een knipoog naar het programmeer gilde waar “Embedded Development” wordt afgekort als EmDev.

Als ontwikkelaar van embedded hard- en software richt ik mij op een breed scala van werkzaamheden, met als hoofdzaak het werken aan microcontroller gestuurde producten of kleine PC applicaties. Vaak werk ik vanuit mijn thuisadres, maar indien de opdrachtgever dit wenst en de afstand het toelaat werk ik op locatie. Soms werk ik alleen, soms samen met een collega ontwikkelaar of als ontwikkelaar in een engineering team.

Ik vind elektronica leuk, ooit als tiener toen ik mijn eigen radio, versterker of zendertje in elkaar knutselde, maar ook nu wanneer ik als professional klantspecifieke oplossingen ontwerp. Ondanks het feit dat je soms eindeloos zoekt naar een software bug of hardware probleem, want dat hoort er nu eenmaal bij.

Iedere opdracht is een nieuwe uitdaging – ik hoop dit nog jaren te blijven doen…

Martien Kamerik.